What would i need to make non crappy montages?

Double the Action. Double the Fun. Double Mint Gum.

What would i need to make non crappy montages?

Postby nocturne saint » Mon Sep 01, 2014 7:35 pm

I do have fraps, but its a version from 2011 version 3.4.7
I was wondering if that version would be too old to record things to upload to youtube.
and yes i have a youtube channel, but it has 0 videos.

what other tools would i likely need to start doing this slowly?

I'm a complete noob to this so bare with me.
User avatar
nocturne saint
 
Posts: 16
Joined: Sun Oct 21, 2007 2:00 am

Re: What would i need to make non crappy montages?

Postby Black_Stormy » Mon Sep 01, 2014 10:07 pm

I have used a few, paid and unpaid. If you want a free one, use OBS (Open Broadcast Software). It has a lot of settings and you can install custom drivers and stuff. You can get some high quality recordings. If you want to pay for it, go with Mrillis Action! recorder. You have to keep paying though, or it limits your usage.

Then for video editing I use AVS video editor which I got a cd for at some point and have never bothered to upgrade from.

Also a lot of Youtubers have videos about the software they use, look them up.
User avatar
Black_Stormy
 
Posts: 482
Joined: Tue May 14, 2013 10:57 am

Re: What would i need to make non crappy montages?

Postby Rai » Tue Sep 02, 2014 2:35 am

If you have an nVidia card, use shadow play.
Uses a dedicated chip on the card itself for the encoding. No FPS loss!
User avatar
Rai
 
Posts: 70
Joined: Sat Aug 02, 2014 7:57 am
Location: Netherlands

Re: What would i need to make non crappy montages?

Postby Dementei » Tue Sep 02, 2014 4:25 am

Both wrong, use MSI Afterburner to record video, use compression at your own preference (85% is good or whatever), and use Sony Vegas (any recent version) to edit the clips (learn to torrent if you haven't already).

In Afterburner set your FPS to 60 and at 720p resolution, make sure you record in a 16:9 ratio resolution at or above 1280x720, preferably at 720p.
You will most likely not even notice that you are recording, but you'll see a rotating pink circle in upper right hand corner when you are.

Tip* If you have a secondary drive, set the files to record on that one instead of the drive that's currently being read by the game.

I think that's about it, I've been doing this for awhile now so I have a heavy understanding of recording and editing videos, let me know if get stuck.
Image
User avatar
Dementei
BIG D
 
Posts: 1086
Joined: Thu Mar 31, 2011 9:28 pm

Re: What would i need to make non crappy montages?

Postby Lucky Remy » Tue Sep 02, 2014 5:59 am

I stilll use Fraps for capture, sony vegas for editing and fruity loops for my music
Image
Fiat Justitia, Ruat Caelum
User avatar
Lucky Remy
 
Posts: 20
Joined: Sat May 26, 2007 12:59 pm

Re: What would i need to make non crappy montages?

Postby Dementei » Tue Sep 02, 2014 2:29 pm

Try out Afterburner, it makes a world of difference.
Image
User avatar
Dementei
BIG D
 
Posts: 1086
Joined: Thu Mar 31, 2011 9:28 pm

Re: What would i need to make non crappy montages?

Postby nocturne saint » Thu Sep 04, 2014 2:08 am

question, I have a Diamond brand R9 280x, since its not msi but diamond brand , will afterburner still work with it?
also can someone post some tips on using it?
User avatar
nocturne saint
 
Posts: 16
Joined: Sun Oct 21, 2007 2:00 am

Re: What would i need to make non crappy montages?

Postby Rai » Thu Sep 04, 2014 5:17 am

Afterburner works for pretty much every Graphics card that is recent or 6 years old.
User avatar
Rai
 
Posts: 70
Joined: Sat Aug 02, 2014 7:57 am
Location: Netherlands

Re: What would i need to make non crappy montages?

Postby nocturne saint » Sat Sep 06, 2014 10:30 pm

testing stuff out

User avatar
nocturne saint
 
Posts: 16
Joined: Sun Oct 21, 2007 2:00 am


Return to Let's Play DA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest